Soğuk Sıkım Üzüm Çekirdeği Yağı

 115,00 KDV dahil

(1 müşteri değerlendirmesi)
- +
Add to WishlistAdd to Compare

Üzüm çekirdeği yağı ne için kullanılır?

Üzüm çekirdeği yağı kırışıklarla savaşmak ve cildi nemlendirmek için kullanılır.

Üzüm çekirdeği yağı neye fayda sağlar?

Üzüm çekirdeği yağı yüksek linoleik asit oranıyla diğer sabit yağlardan ayrılır. Aynı zamanda içeriğinde yüksek oranda Prosiyanidin (OPC) vardır. Bunlara radikal yakalayıcı polifenoller denir. C,E ve Beta Karoten’in antioksidan etkilerine sahiptir. Buda cilt için yenileyici bir etki demektir.

İçerik: %100 saf Üzüm Çekirdeği Yağı (Vitis vinifera)

Üzüm çekirdeği yağı nasıl elde edilir?

Soğuk press yani soğuk sıkım yöntemi ile üretilmiştir. La Vie Ancienne üzüm çekirdeği yağı elde edilme esnasında 20-22 derece sıcaklık geçilmemiştir. Bu sayede yağ içerisinde bulunan değerli vitaminler, asitler ve mineraller zarar görmemiştir.

Üzüm çekirdeği yağı neye iyi gelir?

Üzüm çekirdeği yağı içerisinde bulunan faydalı yağ asitleri ve E vitamini cilt için yaşlanma karşıtı bakım yapar. Aynı zamanda içeriğinde yüksek oranda antioksidan cildin yenilenmesinde rol oynar.

Üzüm çekirdeği yağı yaşlanma karşıtı bakım yapar mı ?

Orta Çağ’da yüksek sosyetede oldukça pahalı ve değerli olan üzüm çekirdeği yağı ‘’ Gençlik çeşmesi yağı’’ olarak anılmaktaydı. 21 yüzyılda ise doğal kozmetik ve doğal cilt bakımında vazgeçilmez sabit yağlardan biridir. Üzüm çekirdeği yağı doğal yolla cildin erken yaşlanma sürecini etkisizleştirici görev görür. İçerisindeki yüksek oranda antioksidan hücreleri destekleyerek, kırışıklarla savaşır. Düzenli kullanımda cildin daha sıkı görünmesine yardımcı olurken, cilt sarkmalarının da önüne geçer.

Üzüm çekirdeği yağı için kullanım önerileri :

Cilt için üzüm çekirdeği yağı:

Komedojenik skoru 1 olan üzüm çekirdeği yağı tüm cilt tipleri tarafından rahatça kullanılabilir. Hatta hassas ve akneye meyilli ciltler için de uygundur diyebiliriz. Hızlı emilimi sayesinde cildi nemlendirmeye yardımcıdır. İçeriğinde bulunan Omega-6 ve E vitamini cildin çok daha canlı gözükmesini sağlar. Gözaltı morluklarına veya göz altındaki koyu halkaları gidermeye yardımcıdır. Tek başına rahatça kullanabileceğiniz bir üzüm çekirdeği  aynı zamanda yüz yogası veya yüz masajı pratiklerinde çokça tercih edilir.

Vücut için üzüm çekirdeği yağı  :

Cilt için saydığımız bütün faydalar vücut içinde geçerli.Cilt tarafından hızla emilen bu yağ hücre metabolizması canlandırırken cilde esneklik kazandırır. Hassas ciltler için kullanımı ideal olan bu yağ aynı zamanda güneş yanıklarına  da iyi gelir.Düzenli kullandığınız vücut bakım yağınız veya kreminiz var ise içerisine bir miktar üzüm çekirdeği ilave ederek onu çok daha iyi bir nemlendiriciye dönüştürebilirsiniz.

Saç için üzüm çekirdeği yağı:

Saçlar için Türkiye’nin argan yağı diyebileceğimiz üzüm çekirdeği yağının saç için bir çok faydası var. Üzüm çekirdeği yağı saçların çok daha güçlü ve parlak gözükmesine yardımcıdır. Saçların çok daha hızlı ve güçlü  uzamasını sağlar. Saç köklerini güçlendirerek, dökülme karşıtı bakım yapar. 

Saç bakım yağı olarak da kullanabileceğiniz üzüm çekirdeğini banyodan önce saçlarınıza ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra 2-3 saat bekleyin hatta imkanınız var ise geceleyin. Maskeyi arındırmak için de saçlarınızı önce ılık su ile durulayın sonrasında şampuanınızı uygulayın.

Uyarı: Normal oda sıcaklığında, kuru ve mutlaka ışık görmeyen yerde saklayınız.Üretimi itibari ile 24 ay boyunca taze kalan ürün açılması ile birlikte  12 ay içinde tüketilmelidir.

Soğuk Sıkım Üzüm Çekirdeği Yağı için 1 değerlendirme

  1. nursenaydin78 (doğrulanmış kullanıcı)

    Öncelikle Aslı Hanım çok ilgili, beni de bu harika ürüne kendisi yönlendirdi, ilki bitmek üzere kalitesi kesinlikle kokusu, rengi kalitesini belli ediyor, kuru ve hassas bir cildim var ve nemlendiriciliği çok başarılı

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.