Blog Masonry

Tütsünün Tarihi

Tütsünün tarihi binlerce yıl öncesine uzanmaktadır. Birçok kültür, din ve manevi uygulamada kullanılmış ve hala da kullanılmaktadır. Tütsünün tarihsel yolculuğuna çıkıldığında ilk olarak eski medeniyetlerde (Mısır, Mezopotamya, Çin, Hindistan) kullanımına…

Koku ve Hafıza

"Koku ve hafıza arasındaki bu derin ilişki, nörobilimcileri ve psikologları yıllardır büyülemiştir. Araştırmalar, beyindeki koku alma ve hafıza merkezlerinin yakın komşu olduğunu ve birlikte çalıştığını göstermektedir." Beyin, insan vücudunun en…

Doğal Ürünlerle Evde Temizlik Nasıl Yapılır?

Doğal Ürünlerle Evde Temizlik Nasıl Yapılır? İnternette en çok merak edilen konulardan bir tanesi. Bu yazımızda, sizlerle evde doğal temizlik ürünleri kullanarak nasıl temizlik yapabileceğinizi ve hangi malzemeleri kullanarak etkili…

Lavanta Yağının Faydaları ve Tarihçesi

     Binlerce yıl öncesine dayanan lavanta uçucu yağı tarihte terapötik özelliklerinden dolayı birçok uygarlık tarafından kullanılmıştır. Eksi uygarlıklar incelendiğinde Mısırlılar, Yunanlar ve Romalılar lavanta uçucu yağını mumyalama, güzel kokulu…

Doğal Deodorant – Natural Deo

         Deodorant kadın erkek hepimizin doğal hijyen malzemelerimizin başında gelmektedir. Deodorant kullanımında artan farkındalık da deodorantın yaz kış günlük rutin kullanımını arttırdı. Ancak her gün cilde uygulanan…

Alerji Mevsiminde Aromaterapi

Alerji Mevsiminde Aromaterapiden Nasıl Faydalanabilirim? Aromaterapi, alerji mevsiminde fayda alınabilecek birçok doğal yöntem sunar. Bu blog yazımızda sizlerlere alerji mevsiminde, aromaterapiden nasıl faydalanabileceğinizi anlatmak istedik. Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar, bitkilerden…

Tırnak Bakım Yağı Nedir? 

Tırnak bakım yağı, tırnaklara ve tırnak etlerine uygulanan kozmetik bir üründür. Kütikül yağlarının genelde ana bileşenlerini sabit yağlar oluşturur (tatlı badem yağı, jojoba yağı …vbg). Tırnakların daha güçlü ve sağlıklı…

Jojoba Yağına Dair…

Kaliforniya, Arizona ve Meksika çöllerinin bitkisidir. Buranın yerlileri jojoba yağını yüzyıllardır cilt hastalıklarına şifa aracı olarak kullanıştır. Bu nedenle sıvı altın olarak adlandırmışlardır. Jojoba sıvı mum içeren jojoba meyvelerinin soğukta…

Sarı Kantaron Yağı 

Sarı kantaron yağı, sarı kantaron bitkisinin çiçeklerinin Haziran ayı toplanıp zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile maserayon yapılarak elde edilir. Cilt için birçok faydası olan kantaron yağının gelin faydalarına beraber bakalım.…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.