Jojoba Yağına Dair…

Jojoba Yağına Dair…

Jojoba Yağı

Kaliforniya, Arizona ve Meksika çöllerinin bitkisidir. Buranın yerlileri jojoba yağını yüzyıllardır cilt hastalıklarına şifa aracı olarak kullanıştır. Bu nedenle sıvı altın olarak adlandırmışlardır. Jojoba sıvı mum içeren jojoba meyvelerinin soğukta sıkılmasıyla elde edilir. %97 oranında sıvı mumlardan oluşan bu yağ doğada eşsizdir. Kozmetik sektöründen önemli bir yer tutan jojoba nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Jojoba Yağı Cildi Nemlendirir mi?

Derinlemesine etki eden özelliği sayesinde nem dengesin sağlar ve nem kaybını dengeler. Jojoba yağı, cilt tarafından üretilen doğal yağlara çok benzer bir bileşime sahiptir, bu da kolayca emilmesini sağlar, ciltte hiçbir parlaklık bırakmaz. Kuru cilt, çatlamış dudaklar ve diğer cilt ve saç derisi durumları için doğal bir çare olarak tek başına da kullanılabilir. İçerdiği protein fraksiyonu tıbbi olarak da kıymetlidir. E ve D vitamimlerine sahiptir.

Jojoba Yağı Sivilce yapar mı?

Jojoba yağının bileşimi sebuma benzer yapıdadır, cildin sebumunu dengelemeye yardımcıdır. Bu nedenle akne, sivilce, gözenek, akne izi… vbg ürünlerin formüllerinden önemli yer tutar. Jojoba yağı komedojenik değildir ( komedon skou 0’dır), yani gözenekleri tıkamaz, bu da onu yağlı ve akne eğilimli ciltler dahil tüm cilt tipleri için mükemmel bir nemlendirici yapar. Karma, yağlı ve hassas bir cildiniz varsa gözünüz kapalı ilk seçeneğiniz jojoba yağı olmalı.

Jojoba Yağı Saça İyi Gelir mi?

Jojoba saçları onarmaya ve beslemeye yardımcıdır. İçeriğindeki antioksidanlar ve E vitaminleri sayesinde saçları daha güçlü ve canlı yapmayı sağlar. Jojoba saç derisi tarafından üretilen doğal yağlara çok benzer bir bileşime sahiptir, bu da saç ve saç derisi tarafından kolayca emilmesini sağlayarak derinlemesine bir bakım ve nemlendirme sağlamasına yardımcı olur. Özellikle kuru, yıpranmış, boyalı saçlar kullanabilir. 

Jojaba Yağını Saça Nasıl Uygularım?

Saça birçok farklı şekilde uygulama yapılabilir. Banyo öncesinde saçlarınıza uygulayabilir ve yıkamadan önce en az 1 saat bekletebilirsiniz. Kullandığını şampuan içerisine birkaç damla uygulayabilirsiniz, bu saçlarınızın daha yumuşak ve kolay taranmasına yardımcı olacaktır. Son olarak da eğer ki saçlarınızın uçlarında çok fazla kırık varsa durulanmayan bir bakım olarak birkaç damla tüm saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Jojoba Yağı Çabuk Bozulur mu?

Oldukça uzun bir raf ömrüne sahip olan jojona açıldıktan sonra 2 seneye kadar kullanılabilir. Bunun sebebi ise içeriğiyle ilgilidir. Sıvı mumlardan oluşması ve trigliserit içermemesidir. Uzun zincirli yağ asitlerinden oluştuğu için parçalanması zordur. Jojobayı güneş görmeyen, serin ve karanlık bir yerde saklayarak uzun bir süre kullanabilirsiniz.

La Vie Ancienne Jojoba Yağı’nı yakından tanıyın!

Share this post

There are no comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.